De Dementos is een initiatief van Shosha Melkman (05-03-1982), woonachtig in Amsterdam. 

De reden om een blog op te starten (mei 2016) is om lezers te laten delen in de wonderlijke, mooie en grappige ervaringen als vrijwilliger in het verplegingstehuis.

Het doel van De Dementos is ook om een actieve en informatieve website te onderhouden over nieuws inzake de vergrijzing in onze samenleving, dementie, met een lach en een traan en mogelijk wat steun te bieden aan het personeel werkzaam in verplegingstehuizen, vrijwilligers, mantelzorgers en andere belangstellenden. 

De oma van Shosha is overleden in de zomer van 2015. Oma Rie wordt nog steeds erg gemist door haar kleindochter. De foto is van het kerstdiner bij het verplegingstehuis in 2014 (overigens een laatste kerstdiner samen met haar kleindochter). Het was een soort traditie om samen naar het kerstdiner te gaan. Oma Rie is 87 jaar geworden, was dementerend en woonde op een gesloten afdeling in een verplegingstehuis.

Sinds februari 2016 doet Shosha vrijwilligerswerk op een gesloten afdeling voor dementerende mensen met vaak een meervoudige handicap en soms ook een psychiatrische achtergrond. De bedoeling is dat zij dan helpt bij de lunch met eten en drinken en de mensen aandacht geven. 

Ook is er de wens om een crowdfunding aan De Dementos te koppelen. 

Waarom de naam "De Dementos?" Ach, het is een beetje als de Amerikaanse HBO hit serie "The Sopranos", maar dan anders ;-).

Opmerkingen

11.11.2016 15:35

Enny

Ontzettend leuk en goed!

09.06.2016 14:05

Nico Groot

Leuk initiatief!!